Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због корупције у приватном предузећу, приведен Љ.С. бивши заменик градоначелника Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 24.03.2021. Јужна Србија Инфо

Како су саопштили из МУП-а, припадници УКП, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са нишким ВЈТ, одељењем за сузбијање корупције, ухапсили две особе због постојања основане сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у предузећу "Блок сигнал". Љ.С. је донедавно био координатор изградње железничке обилазнице око Ниша.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Ухапшени И. С. (1977), одговорно лице ПД „Блок сигнал“ Ниш, и Љ. С. (1952), запослен у овом предузећу, терете се за то да су, у марту 2019. године, прекорачењем овлашћења, без претходне одлуке скупштине друштва и без знања и одобрења власника, закључили уговоре о поклону путничких моторних возила у име ПД „Блок сигнал“.

„Сумња се да је Љ. С. поклонио аутомобил марке „шкода“ И. С., чиме му је прибавио противправну имовинску корист у износу од 1.639.860 динара, док је И. С. поклонио „мазду“, Љ. С., и тиме му прибавио противправну имовинску корист у износу од 1.016.622 динара“, саопштио је МУП.

На овај начин су осумњичени нанели штету ПД „Блок сигнал“ Ниш у износу од 2.656.482 динара.

По налогу тужиоца, полицијски службеници су привремено одузели наведена возила, за које се сумња да потичу из кривичног дела.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

Љ.С. је обављао је одговорне функције у предшколској установи „Пчелица“, Студентском центру, бившој Електронској индустрији, ЈКП "Топлана!, као и приватној фирми МГФ Промо.

Изабран је за директора ЈКП „Топлана“ 2001. године, био је народни посланик Социјалдемократије, а 2004. се кандидовао за градоначелника Ниша.

Заменик градоначелника Ниша постао је 2012. године, а 2014. директор „Блок сигнала“ које је убрзо отишло у стечај. 


#   Ниш   градоначелник   хапшење   Љубивоје Славковић   злоупотреба службеног положаја   Блок сигнал предузеће   заменик
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима