Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рачунарска превара, покушао да измени фискални рачан и добије стан у игри „Узми рачун и победи“

Bookmark and Share

10.11.2023. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду - Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал и Пореском управом, ухапсили су Д. М. (1995) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело рачунарска превара у покушају.

Илустрација
Илустрација

Он се сумњичи да је у циљу повећања шансе да буде извучен као добитник стана у наградној игри „Узми рачун и победи“, направио скрипту која је аутоматски вршила измене ПФР бројева фискалних рачуна и времена њиховог издавања, а затим и аутоматско слање тих рачуна ка апликацији наведене наградне игре.

На тај начин Д. М. је, како се сумња, уношењем нетачних, односно лажних података, покушао да утиче на резултат електронске обраде података.

Претресом стана и других просторија осумњиченог, пронађени су докази који потичу из наведеног кривичног дела.

Захваљујући доброј сарадњи и правовременој реакцији Службе за борбу против високотехнолошког криминала Управе за технику МУП-а и Пореске управе регуларност ове наградне игре ни у једном моменту није доведена у питање.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.


#   МУП РС   Пореска управа   превара   Узми рачун и победи (наградна игра)
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима