Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Računarska prevara, pokušao da izmeni fiskalni račan i dobije stan u igri „Uzmi račun i pobedi“

Bookmark and Share

10.11.2023. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu - Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Poreskom upravom, uhapsili su D. M. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo računarska prevara u pokušaju.

Ilustracija
Ilustracija

On se sumnjiči da je u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a zatim i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre.

Na taj način D. M. je, kako se sumnja, unošenjem netačnih, odnosno lažnih podataka, pokušao da utiče na rezultat elektronske obrade podataka.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeni su dokazi koji potiču iz navedenog krivičnog dela.

Zahvaljujući dobroj saradnji i pravovremenoj reakciji Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku MUP-a i Poreske uprave regularnost ove nagradne igre ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


#   MUP RS   Poreska uprava   prevara   Uzmi račun i pobedi (nagradna igra)
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima