Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сахрањен убијени Љубиша, лелек сестара парао небо

rssBookmark and Share

Врање 04.10.2014. Новости

Трагично настрадали Љубиша Николић сахрањен на месном гробљу у Ораовици код Грделице. Љубишу су поштовали и ценили у грделичком крају, јер је био изузетно вредан човек

Сахрањен убијени Љубиша, лелек сестара парао небо

Љубиша Николић (53) кога је у среду, после лакше саобраћајне несреће на путу Владичин Хан - Врање, хицем из пиштоља убио Срђан Алексић (44), сахрањен је у петак на месном гробљу у селу Ораовица код Грделице. На вечни починак Љубишу су испратили многобројни рођаци, пријатељи и комшије. Нико не може да поверује у то да је Алексић пуцао у Љубишино срце због штете која је процењена на 1.000 динара и то пред својом децом и супругом.

У дворишту последње куће у месту Бургијци, засеоку грделичког села Ораовица, где је Љубиша живео са старом и болесном мајком, само туга и бол. Плач за човеком за кога сви редом имају само речи хвале не престаје. Крај одра његова мајка Живана (84) дозива сина јединца, а две рођене сестре, Слободанка Стојковић и Савка Стевановић, брата кога никада неће да прежале.

- Немам више брата. Отео ми га је безумник. То није могуће. Шта нам то уради - јецала је Слободанка док су њени најближи покушавали да је смире иако знају да утехе нема.

Пред кућом много венаца и цвећа. Љубишу су поштовали и ценили у грделичком крају. Био је то начин да му се последњи пут захвале за љубав и пажњу коју им је поклањао.

- Мили брате каква нас судбина задеси. Брате мој, сунце моје. Нема више брата кога ћу да загрлим - дозивала је Љубишу сестра Савка, а мајка Живана је, пратећи сина јединца до вечне куће, само прошаптала:

- Јао Боже, шта се ово направи.

Љубиша Николић је, према речима рођака и пријатеља, био изузетно вредан човек. На то су га мука и немаштина у младости натерали.

Рано је остао без оца, а његова породица је једва преживљавала. У Француску је отишао као дипломирани правник. Тамо је основао грађевинску фирму и све што је стекао, по повратку у родни крај, уложио је у изградњу скромног породичног дома, имање и фирму у којој је радио његов покојни отац, купивши је из стечаја. Објекте је реновирао, набавио нову опрему и запослио 25 радника у погону где се шила спортска конфекција. Требало је ускоро и да се ожени.

УБИЦА ЋУТАО БЕЗ АДВОКАТА

СРЂАН Алексић (44) из села Житорађе, који је у петак после мање саобраћајне незгоде убио Љубишу Николића (53) из села Ораовица, саслушан је у петак у Вишем јавном тужилаштву у Врању. Како је „Новостима“ потврђено у Тужилаштву, због штрајка адвоката Алексић је саслушан без присуства браниоца постављеног по службеној дужности и бранио се ћутањем. Због сумње да је учинио кривично дело убиство, Виши суд је донео решење о одређивању притвора до 30 дана.
(Ј. С.)


#   Врање   Владичин Хан   сахрана   Грделица   виши суд   Ораовица   Срђан Алексић   Љубиша Николић   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима