Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Убица није саслушан ни два дана после злочина

rssBookmark and Share

Врање 03.10.2014. ОК радио

Срђан Алексић (44) из Житорађа код Владичиног Хана још увек није саслушан у Вишем тужилаштву у Врању због сумње да је убио Љубишу Николића (53) из Ораовице код Грделице.

Убица није саслушан ни два дана после злочина

– Много је проблема око саслушања Алексића. Штрајк адвоката је у току, па је тешко пронаћи правног заступника који му је додељен по службеној дужности.

Друга околност која додатно отежава ситуацију је та што је осумњичени глувонем, па је комуникација са њим веома отежана.

Очекује се да саслушање буде завршено у петак до краја радног времена. Највероватније да ће му тужилац одредити притвор до 30 дана, јер се терети за кривично дело убиство, из члана 131. Кривичног законика – каже наш саговорник близак истрази.

Члановима породице Алексић из Житорађа полиција није дозволила да виде Срђана, који је у полицијском притвору.

Од блиске комшинице Раде Михајловић (53) сазнаје се да је Срђан био константно нервозан, јер је још као дете прележао високу температуру, што је за последицу имало губитак способности говора и слуха.

– Ја у Житорађи живим 34 године и не памтим да се за то време догодило неко убиство.

Сви су шокирани чињеницом да је Срђан могао на очиглед сопствене деце да убије човека. Шта му би, није ми јасно.

Није неко ко се тукао, свађао или на било који начин дивљао по селу. Слабо говори и не чује, тако да се углавном рукама споразумева.

Завршио је београдски факултет и једини је на овим просторима грађевински архитекта – прича Рада.

За Срђана речи хвале има и први комшија Шевко Рамчић (42), без обзира што се са њим тужакао на суду због ограде поред пута.

– Срђан је добар дечко, али с времена на време пргав. Кад је нервозан, углавном се сви склањају и не улазе у конфликт са њим, али се то ретко дешавало.

Мене је тужио за ограду коју сам поставио поред пута, тако да смо се једино око тога сукобљавали.

Без обзира и на то, могу да кажем да је у суштини добар и миран човек – каже Рамчић.

Подсетимо да је Алексић у среду око поднева у селу Ранутовац код Врања пиштољем убио Љубишу Николића из Ораовице код Грделице, након лакше саобраћајне незгоде.

Како се сазнаје, Алексић је са супругом и двоје мале деце кренуо код лекара у Врање, када га је Николић отпозади ударио колима и том приликом му начинио штету мању од 1.000 динара.

Након судара, Алексић је изашао из аутомобила, пуцао Николићу у срце, бацио пиштољ на земљу и сачекао полицију.

Како је саопштено из Вишег тужилаштва у Врању, за кривично дело убиство, за које се Алексић терети, запрећена је казна затвора у трајању од пет до 15 година затвора.

 

Коментара: 0


#   Врање   полиција   Житорађа   Владичин Хан   убиство   Грделица   саслушање   Ораовица   Ранутовац   Срђан Алексић   Љубиша Николић   штрајк адвоката   кривично дело
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима