Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сакрили 120.000 евра у термосу

rssBookmark and Share

Димитровград 21.04.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су 19. априла 2016. године на граничном прелазу Градина спречили још један покушај кријумчарења девиза. Овога пута привремено је задржано непријављених 100.000 евра.

Сакрили 120.000 евра у термосу

Приликом контроле на излазу из земље, за детаљан преглед је издвојен аутомобил „Мерцедес Бенц С350“ немачких регистарских ознака. У њему су била двојица немачких држављана турског порекла, који су претходно цариницима рекли да код себе имају само личне ствари, нешто мало хране и нешто преко хиљаду евра.

Њихов аутомобил и пртљаг су ипак детаљно прегледани, а међу многим стварима, иза сувозачког седишта у аутомобилу се налазила и корпа са храном. У њој је био термос са кафом, у чијем је доњем делу службеник Одељења за сузбијање кријумчарења пронашао 120.000 евра у апоенима од по 500 евра.

Новчанице су у више замотуљака биле нагуране у шупљине доњег дела термоса, при чему су многе биле мокре од кафе, када је цариник „расклопио“ термос и тако дошао до њих.

Путницима је враћен дозвољени износ од по 10.000 евра, а остатак је привремено задржан до окончања поступка пред надлежним судом. 
 


#   Димитровград   Градина   царина   шверц   Управа царина   Турска   девизе  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима