Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sakrili 120.000 evra u termosu

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 21.04.2016. Južna Srbija Info

Carinici su 19. aprila 2016. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja deviza. Ovoga puta privremeno je zadržano neprijavljenih 100.000 evra.

Sakrili 120.000 evra u termosu

Prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled je izdvojen automobil „Mercedes Benc S350“ nemačkih registarskih oznaka. U njemu su bila dvojica nemačkih državljana turskog porekla, koji su prethodno carinicima rekli da kod sebe imaju samo lične stvari, nešto malo hrane i nešto preko hiljadu evra.

Njihov automobil i prtljag su ipak detaljno pregledani, a među mnogim stvarima, iza suvozačkog sedišta u automobilu se nalazila i korpa sa hranom. U njoj je bio termos sa kafom, u čijem je donjem delu službenik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašao 120.000 evra u apoenima od po 500 evra.

Novčanice su u više zamotuljaka bile nagurane u šupljine donjeg dela termosa, pri čemu su mnoge bile mokre od kafe, kada je carinik „rasklopio“ termos i tako došao do njih.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom. 
 


#   Dimitrovgrad   Gradina   carina   šverc   Uprava carina   Turska   devize  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima