Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjeni evri i švajcarci na Gradinii i Preševu

rssBookmark and Share

Preševo 21.02.2016.

Na graničnom prelazu Gradina, carinici su prilikom redovne izlazne kontrole osujetili pokušaj dvojice turskih državljana da prokrijumčare 15.000 evra.

Zaplenjeni evri i švajcarci na Gradinii i Preševu

Oni su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, a onda je među njihovim ličnim stvarima pronađeno 35.000 evra, koje su sakrili u torbama sa garderobom. Vraćeno im je po 10.000 evra, koliko je dozvoljeno nositi sa sobom bez potvrde o prijavljivanju carinskim organima, a ostatak je privremeno zadržan, do okončanja postupka.


Na graničnom prelazu Preševo je 14. februara, kod dvojice državljana Makedonije, koji su putovali ka Švajcarskoj, prilikom redovne kontrole na ulazu u zemlju pronađeno 32.000 švajcarskih franaka više od dozvoljene sume koja se može nositi sa sobom bez potvrde.

Dan ranije su na graničnom prelazu Batrovci, takođe na ulazu u zemlju, kod švajcarskog državljanina srpskog porekla, koji je tvrdio da kod sebe ima oko 5.000 švajcarskih franaka, carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašli sumu od preko 33.000 franaka. Njemu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od 10.000 evra, a ostatak od 22.000 franaka je zadržan do okončanja postupka.

Nešto kasnije istog dana, dogodila se slična situacija sa britanskim državljaninom koji je takođe tvrdio da sa sobom nosi dozvoljenu sumu novca od 10.000 evra. Međutim, prilikom detaljne kontrole, službenici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su u krovu njegovog automobila pronašli 17.000 sakrivenih evra.

Podsećamo da je dužnost svakog putnika da prilikom prelaska državne granice (pri ulasku i pri izlasku iz zemlje) prijavi iznos koji nosi sa sobom, ukoliko je taj iznos veći od 10.000 evra (u dinarima ili stranoj valuti). 


#   Preševo   Dimitrovgrad   Gradina   carina   šverc   Uprava carina   devize
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima