Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењени еври и швајцарци на Градинии и Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 21.02.2016.

На граничном прелазу Градина, цариници су приликом редовне излазне контроле осујетили покушај двојице турских држављана да прокријумчаре 15.000 евра.

Заплењени еври и швајцарци на Градинии и Прешеву

Они су цариницима рекли да немају ништа да пријаве за контролу, а онда је међу њиховим личним стварима пронађено 35.000 евра, које су сакрили у торбама са гардеробом. Враћено им је по 10.000 евра, колико је дозвољено носити са собом без потврде о пријављивању царинским органима, а остатак је привремено задржан, до окончања поступка.


На граничном прелазу Прешево је 14. фебруара, код двојице држављана Македоније, који су путовали ка Швајцарској, приликом редовне контроле на улазу у земљу пронађено 32.000 швајцарских франака више од дозвољене суме која се може носити са собом без потврде.

Дан раније су на граничном прелазу Батровци, такође на улазу у земљу, код швајцарског држављанина српског порекла, који је тврдио да код себе има око 5.000 швајцарских франака, цариници из Одељења за сузбијање кријумчарења пронашли суму од преко 33.000 франака. Њему је враћен дозвољени износ у противвредности од 10.000 евра, а остатак од 22.000 франака је задржан до окончања поступка.

Нешто касније истог дана, догодила се слична ситуација са британским држављанином који је такође тврдио да са собом носи дозвољену суму новца од 10.000 евра. Међутим, приликом детаљне контроле, службеници из Одељења за сузбијање кријумчарења су у крову његовог аутомобила пронашли 17.000 сакривених евра.

Подсећамо да је дужност сваког путника да приликом преласка државне границе (при уласку и при изласку из земље) пријави износ који носи са собом, уколико је тај износ већи од 10.000 евра (у динарима или страној валути). 

Коментара: 0


#   Прешево   Димитровград   Градина   царина   шверц   Управа царина   девизе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима