Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењене цигарете, девизе и ловачко наоружање

rssBookmark and Share

Прешево 08.04.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су у претходна два дана на граничним прелазима Градина и Прешево спречили неколико покушаја кријумчарења, а међу заплењеном робом нашле су се цигарете, девизе и оружје

Заплењене цигарете, девизе и ловачко наоружање

Приликом контроле путничког комбија, који се из правца Бугарске на граничном прелазу Градина појавио у поподневним сатима 7. априла 2016. године, користећи зелени контролни пролаз, намењен онима који немају ништа за царињење, заплењено је 19.000 цигарета. Путнички комби бугарских регистарских ознака, са возачем и осам путника случајним узорком издвојен је за детаљан преглед. Путници су претходно рекли царинику да путују ка Немачкој и да осим личних ствари, сви заједно имају четири бокса цигарета.

Међутим, цариник је на дну пртљажног простора, иза задњег седишта комбија у путној торби и пластичним кесама пронашао сакривене цигарете, претходно умотане у пешкире. Међу сакривеним цигаретама са бугарским акцизним маркицама највише је било следећих робних марки: „Davidoff“, „Dunhill“, „Marlboro“ и „Parliament“. Против путника који се пријавио као власник цигарета, покренут је прекршајни поступак.

Дан раније је, на излазној страни истог граничног прелаза, код 60-годишњег немачког држављанина турског порекла откривено 24.500 евра.

Он је ка Турској путовао аутомобилом немачких регистарских ознака и приликом сусрета са цариницима рекао је да нема ништа да пријави за контролу. Током детаљног прегледа у његовом доњем вешу пронађене су непријављене девизе увијене у салвету. Путнику је враћен дозвољени износ од 10.000 евра, а остатак је задржан до окончања поступка пред надлежним судом.

На граничном прелазу Прешево, цариници су 7. априла 2016. године, приликом излазне контроле запленили арсенал ловачког наоружања.
Две ваздушне пушке, пиштољ и припадајућу муницију покушао је да прокријумчари 22-годишњи држављанин Белгије.

У пртљажнику „BMW-а“ белгијских регистарских ознака, цариници су у картонским кутијама пронашли две ваздушне пушке марки „Pellet 0,77“ са оптичким нишаном и „MK 16 Mod 0iesta“, ваздушни пиштољ „STI Duty One“ , 308 дијабола и 600 металних куглица.

Коментара: 0


#   Прешево   Димитровград   цигарете   Градина   царина   шверц   оружје   девизе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима