Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjene cigarete, devize i lovačko naoružanje

rssBookmark and Share

Preševo 08.04.2016. Južna Srbija Info

Carinici su u prethodna dva dana na graničnim prelazima Gradina i Preševo sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja, a među zaplenjenom robom našle su se cigarete, devize i oružje

Zaplenjene cigarete, devize i lovačko naoružanje

Prilikom kontrole putničkog kombija, koji se iz pravca Bugarske na graničnom prelazu Gradina pojavio u popodnevnim satima 7. aprila 2016. godine, koristeći zeleni kontrolni prolaz, namenjen onima koji nemaju ništa za carinjenje, zaplenjeno je 19.000 cigareta. Putnički kombi bugarskih registarskih oznaka, sa vozačem i osam putnika slučajnim uzorkom izdvojen je za detaljan pregled. Putnici su prethodno rekli cariniku da putuju ka Nemačkoj i da osim ličnih stvari, svi zajedno imaju četiri boksa cigareta.

Međutim, carinik je na dnu prtljažnog prostora, iza zadnjeg sedišta kombija u putnoj torbi i plastičnim kesama pronašao sakrivene cigarete, prethodno umotane u peškire. Među sakrivenim cigaretama sa bugarskim akciznim markicama najviše je bilo sledećih robnih marki: „Davidoff“, „Dunhill“, „Marlboro“ i „Parliament“. Protiv putnika koji se prijavio kao vlasnik cigareta, pokrenut je prekršajni postupak.

Dan ranije je, na izlaznoj strani istog graničnog prelaza, kod 60-godišnjeg nemačkog državljanina turskog porekla otkriveno 24.500 evra.

On je ka Turskoj putovao automobilom nemačkih registarskih oznaka i prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi za kontrolu. Tokom detaljnog pregleda u njegovom donjem vešu pronađene su neprijavljene devize uvijene u salvetu. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, a ostatak je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Na graničnom prelazu Preševo, carinici su 7. aprila 2016. godine, prilikom izlazne kontrole zaplenili arsenal lovačkog naoružanja.
Dve vazdušne puške, pištolj i pripadajuću municiju pokušao je da prokrijumčari 22-godišnji državljanin Belgije.

U prtljažniku „BMW-a“ belgijskih registarskih oznaka, carinici su u kartonskim kutijama pronašli dve vazdušne puške marki „Pellet 0,77“ sa optičkim nišanom i „MK 16 Mod 0iesta“, vazdušni pištolj „STI Duty One“ , 308 dijabola i 600 metalnih kuglica.

Komentara: 0


#   Preševo   Dimitrovgrad   cigarete   Gradina   carina   šverc   oružje   devize
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima