Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Само је потонуо, није ни звао у помоћ

rssBookmark and Share

Алексинац 03.05.2015. Блиц, Алексинац.Нет

Рониоци Жандармерије пронашли су јуче преподне у Бованском језеру тело Дарка Вукадиновића (33), који се удавио 1. маја око 14 часова на овој вештачкој акумулацији.

Фото: Б.Јаначковић
Фото: Б.Јаначковић

Тело утопљеног младића пронађено је недуго након почетка претраге на око пет метара удаљености од обале језера, на дубини од три метра. Вукадиновић је дошао 1. маја са друговима на излет, а до трагедије је дошло када су младићи решили да се расхладе у језеру на месту званом „Друга плажа“, са стране језера код села Мозгово, на делу обале насупрот пута Алексинац – Сокобања.

Према првим информацијама он је у једном тренутку само потонуо испод површине воде, без дозивања у помоћ, па се претпоставља да му је због хладне воде стало срце.

Радио на грађевини
Дарко је дете разведених родитеља и живео је сам. Радио је као физички радник на грађевини. „У његовој кући нико не живи, а брат му је јуче био на Бованском језеру, где се десила трагедија“, рекао нам је један од комшија из Књажевца.

- Тројица другова су ушла у воду око 14 часова. Двојица су била ближе обали а Дарко се мало удаљио од обале. Заронио је једном у језеро и након тога изронио. Након тога се још једном спустио испод површине воде, али није више испливао - каже за наш лист извор близак истрази. Када су видели да га нема да изрони другови су покушали да га спасу и да призову помоћ.

- Њих шесторица или седморица су били на излету јер један друг има викендицу на том месту. Купали су се у језеру када је Дарко само потонуо. Они су покушали да га спасу, да га пронађу, али нису успели јер је вода била превише хладна. Кажу да је био добар пливач, и раније су се купали на том месту - прича једна од рођака.

Дарко Вукадиновић, утопљеник

На захтев начелника нишке полиције Срђана Грекуловића, упућени су рониоци жандармерије из Београда који су јуче ујутро кренули у потрагу за телом утопљеника. Нашли су га на месту у језеру, на којем је последњи пут виђен.

Родбина настрадалог младића окупила се јуче на обали језера где је обављен увиђај. Мајка настрадалог младића, желела је да га види последњи пут по сваку цену. Лелеци и вапај несрећне жене ођекнули су обалом Бованског језера у тренутку када су је одвели до синовљевог тела. Најближи рођаци које смо затекли на обали нису имали снаге да причају са новинарима...

По налогу заменика тужиоца Александра Каличанина наложена је обдукција тела настрадалог младића ради утврђивања узрока смрти


#   Алексинац   Бованско језеро   Бован   Мозгово   Књажевац   утопљеник   1. мај   Дарко Вукадиновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима