Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скандал у Нишу: Лекари крили дилера у болници!

rssBookmark and Share

Ниш 11.10.2015. Жељка Јевтић, Ненад Божовић, Блиц

Нарко дилер, Александар Тодосијевић (33), пола године избегава повратак у затвор уз помоћ фалсификоване документације, коју су му издавали лекари КЦ Ниш Милан Јовановић и Предраг Ђорђевић, преноси Блиц.

„Пацијент дилер“ у року од три дана мора да се врати у затвор, Фото: К.Каменов
„Пацијент дилер“ у року од три дана мора да се врати у затвор, Фото: К.Каменов

Превару са документацијом открили су надлежни у Казнено поправном заводу у Нишу, где је Тодосијевић 8. октобра требало да се јави на даље издржавање петогодишње казне.

О овоме је обавештена полиција у Нишу која данима „чешља“ лекарске извештаје Јовановића и Ђорђевића. У КПЗ Ниш потврдили су за “Блиц” да је већ на основу “доступне документације уочена нерегуларност о чему су обавештени надлежни органи у Београду”.

- Тодосијевићу је одбијено одлагање и наложено да се у року од три дана врати у затвор, јер је утврђено да је документ лекара фалсификован, нема деловодни број, нема га у протоколу КЦ Ниш, а један чак нема ни печат - рекли су јуче у КПЗ Ниш.

Последњи фалсификат 22. септембра
Последњи у низу лекарских извештаја који је довео до ангажовања полиције је од 22. септембра. Њиме су лекари покушали да одложе Тодосијевићу затвор на нових три месеца

Према писању Блица из досадашње истраге, доктор Милан Јовановић је био надлежни - ординирајући лекар Тодосијевићу, а у “лечењу” је учествовао и Ђорђевић. Коруптивно деловање лекара, злоупотреба службеног положаја, али и неетично понашане одвијали су се у два смера.

- Први и најочигледнији је у документацији која је издавана пред крај истека одлагања издржавања затворске казне и други у самој дијагнози јер је Тодосијевићу приписана болест коју најједноставније речено нема у размери у којој су то лекари заводили у својим извештајима историје болести - наводи извор “Блица” близак истрази.

Он додаје да је надлежни лекар Милан Јовановић у “одговарајућим терминима” непосредно пре него би Тодосијевић требало да се врати у затвор, заказивао операције и то је чинио у неколико наврата, али га није и стављао у процедуру и оперисао.

Случај прате и закулисне радње, а једна од њих је и допис управи Клиничког центра где дилер Тодосијевић захтева, недељу дана пред истек одлагања казне, да буде оперисан. Он је из болнице написао да се операција одлаже због „лоших односа међу лекарима“ и тражи да га оперишу само Јовановић и Ђорђевић. Захтева и да само њих двојица буду присутни у операционој сали. Јовановић и Ђорђевић јуче нису били доступни за коментар.

Тодосијевић осуђен на 5,5 година

Александар Тодосијевић из Краљева ухваћен је са 20 килограма дроге и осуђен за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога децембра 2013. На основу захтева Блица о доступности информација од јавног значаја Основни суд у Крајеву саопштио је да је Тодосијевић осуђен на пет година и шест месеци. Према сазнањима Блица против Тодосијевића се води још један поступак такође за дрогу. Његов брат Жељко, осуђен је на седам година и десет месеци затвора, али је у бекству од 2013, када је пуштен уз јемство од 6.000 евра. Тодосијевић од тренутка када га преузима др Јовановић у лекарској документацији није заведен као затвореник.


#   Ниш     Клинички центар Ниш   полиција   дилер   дрога   Милан Јовановић   дијагноза   злоупотреба службеног положаја   осуђеник   КПЗ Ниш   Предраг Ђорђевић   информација од јавног значаја   Основни суд   фалсификат   Александар Тодосијевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима