Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skandal u Nišu: Lekari krili dilera u bolnici!

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2015. Željka Jevtić, Nenad Božović, Blic

Narko diler, Aleksandar Todosijević (33), pola godine izbegava povratak u zatvor uz pomoć falsifikovane dokumentacije, koju su mu izdavali lekari KC Niš Milan Jovanović i Predrag Đorđević, prenosi Blic.

„Pacijent diler“ u roku od tri dana mora da se vrati u zatvor, Foto: K.Kamenov
„Pacijent diler“ u roku od tri dana mora da se vrati u zatvor, Foto: K.Kamenov

Prevaru sa dokumentacijom otkrili su nadležni u Kazneno popravnom zavodu u Nišu, gde je Todosijević 8. oktobra trebalo da se javi na dalje izdržavanje petogodišnje kazne.

O ovome je obaveštena policija u Nišu koja danima „češlja“ lekarske izveštaje Jovanovića i Đorđevića. U KPZ Niš potvrdili su za “Blic” da je već na osnovu “dostupne dokumentacije uočena neregularnost o čemu su obavešteni nadležni organi u Beogradu”.

- Todosijeviću je odbijeno odlaganje i naloženo da se u roku od tri dana vrati u zatvor, jer je utvrđeno da je dokument lekara falsifikovan, nema delovodni broj, nema ga u protokolu KC Niš, a jedan čak nema ni pečat - rekli su juče u KPZ Niš.

Poslednji falsifikat 22. septembra
Poslednji u nizu lekarskih izveštaja koji je doveo do angažovanja policije je od 22. septembra. Njime su lekari pokušali da odlože Todosijeviću zatvor na novih tri meseca

Prema pisanju Blica iz dosadašnje istrage, doktor Milan Jovanović je bio nadležni - ordinirajući lekar Todosijeviću, a u “lečenju” je učestvovao i Đorđević. Koruptivno delovanje lekara, zloupotreba službenog položaja, ali i neetično ponašane odvijali su se u dva smera.

- Prvi i najočigledniji je u dokumentaciji koja je izdavana pred kraj isteka odlaganja izdržavanja zatvorske kazne i drugi u samoj dijagnozi jer je Todosijeviću pripisana bolest koju najjednostavnije rečeno nema u razmeri u kojoj su to lekari zavodili u svojim izveštajima istorije bolesti - navodi izvor “Blica” blizak istrazi.

On dodaje da je nadležni lekar Milan Jovanović u “odgovarajućim terminima” neposredno pre nego bi Todosijević trebalo da se vrati u zatvor, zakazivao operacije i to je činio u nekoliko navrata, ali ga nije i stavljao u proceduru i operisao.

Slučaj prate i zakulisne radnje, a jedna od njih je i dopis upravi Kliničkog centra gde diler Todosijević zahteva, nedelju dana pred istek odlaganja kazne, da bude operisan. On je iz bolnice napisao da se operacija odlaže zbog „loših odnosa među lekarima“ i traži da ga operišu samo Jovanović i Đorđević. Zahteva i da samo njih dvojica budu prisutni u operacionoj sali. Jovanović i Đorđević juče nisu bili dostupni za komentar.

Todosijević osuđen na 5,5 godina

Aleksandar Todosijević iz Kraljeva uhvaćen je sa 20 kilograma droge i osuđen za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga decembra 2013. Na osnovu zahteva Blica o dostupnosti informacija od javnog značaja Osnovni sud u Krajevu saopštio je da je Todosijević osuđen na pet godina i šest meseci. Prema saznanjima Blica protiv Todosijevića se vodi još jedan postupak takođe za drogu. Njegov brat Željko, osuđen je na sedam godina i deset meseci zatvora, ali je u bekstvu od 2013, kada je pušten uz jemstvo od 6.000 evra. Todosijević od trenutka kada ga preuzima dr Jovanović u lekarskoj dokumentaciji nije zaveden kao zatvorenik.


#   Niš     Klinički centar Niš   policija   diler   droga   Milan Jovanović   dijagnoza   zloupotreba službenog položaja   osuđenik   KPZ Niš   Predrag Đorđević   informacija od javnog značaja   Osnovni sud   falsifikat   Aleksandar Todosijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima