Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

KRIO DROGU U GAĆAMA: Stražari otkrili dvojicu dilera u zatvoru u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 27.11.2015. Blic

Osuđenik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu D. M. uhvaćen je pri pokušaju da u zatvor prokrijumčari 14 tableta "suboteksa", sakrivenih u šavovima donjeg veša!

Foto. NTV
Foto. NTV

Tablete "suboteks" koriste se kao zamenska terapija za odvikavanje narkomana od droge, ali je izričito zabranjeno posedovanje i korišćenje mimo propisanog medicinskog tretmana, a pogotovo u zatvoru.

- Reč je o osuđeniku koji je u zatvor i došao zbog prodaje droge pa se sumnjalo da bi mogao da pokuša da nastavi da se bavi time i tokom izdržavanja kazne - saznaje "Blic".

Tablete mu je, kako se sumnja, dostavila vanbračna supruga prilikom posete u „ljubavnoj sobi“, u kojoj osuđenici imaju prava na intimne trenutke sa izabranicama.

- Služba obezbeđenja KPZ u Nišu je odlično obavila posao pa su tablete nađene ušivene u donji veš koji je zatvorenih obukao - kaže naš izvor.

KP zavod je, kako saznajemo, obavestio policiju o zapleni pa će krivičnu prijavu dobiti i osuđenik, ali i žena koja mu ih je dostavila.

Druga zaplena za mesec dana

Ovo je već drugi slučaj otkrivanja i zaplene nedozvoljenih tableta u niškom zatvoru u proteklih mesec dana.

Zatvorski stražari otkrili su 30.oktobra kod osuđenika E. Š. 28 tableta „trodona“, jakog analgetika koje je nameravao da proda drugim osuđenicima.

I on je u zatvor dospeo zbog prodaje droge ali je zbog dobrog vladanja dobio povoljniji status tako da je iz zatvorenog prešao u poluotvoreni deo KP zavoda.

- Osuđenik je otkriven posle dužeg operativnog rada zatvorske službe. Taman što je prešao u poluotvoreni deo, posle dvadesetak dana, kod njega pronađene tablete koje osuđenici ne smeju da poseduju i da ih koriste na svoju ruku - priča naš izvor.

Osim krivičnih prijava koje će podneti policija protiv osuđenika D.M. i E.Š., protiv njih će u zatvoru biti pokrenuti i disciplinski postupci. To znači da će izgubiti dosadašnje pogodnosti, kao što je E.Š. bio u poluotvorenom delu, već će biti prebačeni u Odeljenje posebnog nadzora (OPN), svojevrsni pritvor u zatvoru.

Prošle godine jedan osuđenik je uhvaćen prilikom pokušaja da paketić sa tabletama unese u zatvoreni deo KP zavoda tako što ga je sakrio u analni otvor, ali je odveden u KC Niš na pregled.

Za tabletu plaćaju i 10.000 dinara!

Tablete „trodona“ na crnom zatvorskom tržištu prodaju se po 500 dinara za komad, dok "suboteksa" dostiže cenu i do 10.000 dinara po tableti.

To znači da bi zaplenjena količina od 14 tableta "suboteksa" unutar zatvorskih zidina vredela 140.000 dinara, ali je služba obezbeđenja i ovaj put predupredila dilera.


#   Niš   policija   droga   skrivanje   osuđenik   KPZ Niš   tablete   D.M.   ljubavna soba   donji veš  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima