Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Случај Медошевац: Шипка којом је жени разбијена глава пронађена у септичкој јами

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2016. Народне новине, Белами портал, Јужна Србија Инфо

Метална шипка за коју се сумња да је употребљена за свирепо убиство Јасмине Ж. (48), која је у понедељак разбијене главе пронађена у својој кући у нишком селу Медошевац, пронађена је јуче у септичкој јами у дворишту ове породице.

Фото: Белами
Фото: Белами

Проналазак овог доказа поткрепљује сумњу да је Јасмину усмртио њен супруг Горан Ж. (52), а не разбојници који су, како је он тврдио напали и њега. Он је ухапшен због тешког убиства на свиреп и подмукао начин и одређено му је задржавање до 48 сати и сутра ће бити саслушан пред Вишим јавним тужилаштвом у Нишу.

Форензичари су и јуче претраживали кућу и окућницу ове породице у потрази за траговима и доказима који би омогућили расветљавање незапамћеног злочина.

- Од раног јутра почело је пражњење септичке јаме, с обзиром на то да претрагом куће, дворишта и шире околине није пронађено оруђе које одговара повредама које је жртва злочина задобила. Показало се да смо били на правом трагу јер је на дну јаме пронађена метална шипка која одговара оруђу за које се сумња да је употребљено за убиство. Она је упућена на додатна вештачења, посебно ради проналаска ДНК трагова. Садржај цистерне ће поново бити претражен ради евентуалног откривања других ствари које би могле потицати са места злочина – кажу наши саговорници из истраге.

Мотив свирепог убиства само се наслућује, јер како сазнајемо, Горан и даље не признаје да је усмртио своју супругу.

- Он тврди да се ничег се сећа јер је био у несвести након што је, како наводи ударен с леђа. Међутим, он нема никакве физиолошке повреде које би изазвале менталну конфузију па имамо основа да сумњамо да фингира поремећај ради избегавања саслушања – саопштили с наши извори.

Најновија вест

Комшиницу слагао да Јасмина спава

Како сазнајемо, Горан је једну комшиницу која је прва дошла на место злочина, слагао да му жена спава.

- Та жена је намеравала са Јасмином да пије кафу и затекла Горана на степеништу. Он јој је казао да дође касније јер му је жена наводно још спавала. Њој није ни поменуо да је нападнут. Тек касније је почео да дозива у помоћ, што је чуо један комшија који је и позвао полицију – кажу рођаци страдале жене. 

Међутим, како сазнајемо од рођака ове породице, Горан је и раније био насилан према жени.

- Мени се жалила да је на силу одвео у Словенију мада је она желела да остане крај синова који су тада још били средњошколци. Био је ужасно љубоморан и желео је крај себе јер је сумњичио да га вара. Пре две године је страшно претукао, након што се ово десило чула сам њену мајку Србијанку како говори да је погрешила што Јасмину тада није одвела од мужа – прича једна од рођака. Како каже, Јасмина и Горан су дан уочи трагедије били у селу Шаиновац код њених родитеља.

- Она је тада хтела да преспава код родитеља јер су ујутро требали да спремају зимницу, али је Горан спречио и одвео у Медошевац. Да је остала код родитеља, можда би и сад била жива – рекла је ова жена.

Д.К.

Коментара: 0


#   Ниш   убиство   Медошевац   ПУ Ниш   Г.Ж.   Ј.Ж.
@


 


[ Додај коментар ]