Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Норвешки вехабија напао српског жандарма у Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 25.01.2014. Бета, Блиц, синидкат

У прешевском насељу Железничка станица јутрос је нападнут и повређен припадник Жандармерије, који се у том тренутку налазио на стражарском месту.
Нападач је у том нападу настрадао, а ради се о вехабији са држављанством Норвешке.

Норвешки вехабија напао српског жандарма у Прешеву

Како агенција Бета сазнаје из незваничних извора у Прешеву, жандарма је тупим предметом напао држављанин неке од северноевропских земаља, који је уредно пријавио боравак у Прешеву.

Према незваничним сазнањима, припадник Жандармерије је теже повређен у пределу главе, а мотив напада није познат. Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић казао је да ће се полиција о том случају огласити пошто буде завршен увиђај.

"Колегу из Жандармерије напао је овај држављанин Норвешке, према првим сумњама, припадник вехабијског покрета. Ударио га је циглом у главу, а онда узео његову аутоматску пушку. Испалио је неколико метака у жандарма, али га је, срећом, промашио", наводи у саопштењу председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић.

То су, како се истиче, виделе колеге из граничне полиције, који су били у близини и брзом интервенцијом спречили убиство полицајца, а нападача ликвидирали.

Према изворима блиским ПУ у Врању, убијени је био ожењен Македонком, са којом је живео у насељу Железничка станица у Прешеву, пише "Блиц."

Напад се десио око 7.00 испред Дома младих где је смештена кухиња коју користи Жандармерија.

 


#   полиција   Прешево   жандармерија   Норвешка   Драган Стаменковић   вехабије   Железничка станица   Вељко Мијаиловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима