Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СТРАВИЧНО: Шампион у боксу претучен, опљачкан и запаљен

rssBookmark and Share

06.02.2016. Мирослав Ђорђевић, Блиц

Далибор Стојановић (35) из Ниша и Анђелка Црњин (44) из Смедеревске Паланке ухапшени су због сумње да су Бобана Богдановића (64) тукли и опљачкали, али и да су подметнули пожар да прикрију трагове.

Богдановић је тешко повређен, обе ноге су му готово угљенисане, Фото: РАС Србија
Богдановић је тешко повређен, обе ноге су му готово угљенисане, Фото: РАС Србија

- Паљевини је, према свему судећи, претходила свађа подстанара и газде. Ударце су му највероватније задали столицом, након чега се он онесвестио и тада су подметнули пожар. Несрећном човеку су ноге скроз изгореле, угљенисане су - рекли су за „Блиц“ незванично у полицији.

Богдановићу су у помоћ притекле комшије, видевши дим који је долазио из његовог стана па су развалили улазна врата. Некадашњег боксера затекли су онесвешћеног на кревету, док је испод његових ногу буктао пламен.

Убрзо су стигли ватрогасци, пожар је угашен, а Богдановић је са тешким телесним повредама, опасним по живот, превезен у Клинику за опекотине, реконструктивну и пластичну хирургију у Београду. Лекари су Богдановићу констатовали опекотине трећег степена.

Двоје осумњичених су ухапшени у Новом Бечеју, где су побегли после монструозног злочина. Стојановић и Црњанин се сумњиче да су у ноћи између среде и четвртка у стану у Улици Ђуре Ђаковића у Смедеревској Паланци, где су живели као подстанари, власника стана неколико пута ударили по глави и телу. Затим су подметнули пожар и закључали улазна врата. Пре но што су изашли из стана, онесвешћеном Богдановићу, који је већ горео, из џепа кошуље узели су 100 швајцарских франака.

Двоје осумњичених за покушај убиства возом су побегли из Смедеревске Паланке, отишли у Нови Бечеј, одакле је родом Анђелка. Покушали су тамо да се сакрију, али их је полиција врло брзо пронашла и ухапсила.

Осумњичени пар ће бити предати надлежном вишем јавном тужиоцу у Смедереву.

Шампион Југославије 1979

Богдановић је у Смедеревској Паланци познат као Џеља Алишановић јер је пре десетак година променио име у Бобан Богдановић. Он је бивши боксерски шампион, првак Југославије 1979. године, члан најславније генерације Боксерског клуба „Гоша“. Боксовао је у „мува“ категорији. По завршетку каријере дуго је радио и у Швајцарској, одакле је и добијао пензију. У Паланку се вратио пре неколико месеци.


#   полиција   хапшење   пљачка   боксер   Смедеревска Паланка   претучен   Бобан Богдановић   запаљен   Далибор Стојановић     покушај убиства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима