Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Судар аутобуса туристичке агенције из Ниша и два аутомобила у Грчкој – четворо погинулих из путничких возила, више од 50 повређених

rssBookmark and Share

Ниш 10.09.2023. РТС, PROTOTHEMA.GR

Четири особе су погинуле, а најмање 53 су повређене, у тешкој саобраћајној несрећи на путу Атина-Солун, у којој су учествовали туристички аутобус са српским таблицама, који се преврнуо, и два аутомобила, извештавају РТС, PROTOTHEMA.GR.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Тројица путника из аутомобила су погинула на месту несреће, а четврти, који је био тешко повређен, подлегао је повредама. Директор Јуте Александар Сеничић каже за РТС да за сада нема информација да је било ко из нишког аутобуса настрадао, али да има теже повређених. Власник нишке агенције "Ski & Sun travel" истиче да су ангажовали два аутобуса да збрину путнике.

Саобраћајна несрећа се догодила јутрос после пет часова на магистралном путу између Евзонија и Солуна код места Поликастро. Аутобус на спрат туристичке агенције “Ski & Sun travel“ из Ниша са 78 путника, сударио се са аутомобилом у којем су се возиле четири особе.

ројица путника из аутомобила су погинула на месту несреће, а четврти, који је био тешко повређен, подлегао је повредама.

Након судара са аутобусом, аутомобил је налетео на друго возило, али жена и дете који су у њему били нису повређени.

У несрећи су повређене најмање 53 особе, међу којима и двоје деце старости шест и девет година, преносе грчки медији.

Повређени су задобили различите повреде. На лицу места им је указана хитна медицинска помоћ, након чега су пребачени у болнице.

Аутобус и један аутомобил завршили су у јарку поред пута, а аутобус се преврнуо.

На место несреће изашли су полиција, ватрогасци са шест возила, 12 кола хитне помоћи и три мобилне медицинске јединице.

Удес у Грчкој

Удес у Грчкој

Aутобус je јутрос кренуо из Београда, а путници су из више градова из Војводине и централне Србије.

Према непотврђеним информацијама, аутобус није изазвао удес, већ аутомобил који је скренуо у супротну траку.

Сеничић: Нема информација да је настрадао неко из аутобуса, повређени пребачени у болнице

Директор Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА) Александар Сеничић каже за РТС да за сада нема информација да је било ко из нишког аутобуса настрадао.

"Има нешто теже повређених, њих десетак са преломима је превезено у болницу у Солуну, док је већи број лакше повређених пребачен у Поликастро", наводи Сеничић.

Каже да се очекује да један део путника у току дана настави путовање ка дестинацијама ка којима су кренули.

Сеничић истиче да се један од власника туристичке агенције налази у Грчкој и да се очекују детаљније информације када се утврди идентитет путника који су у болницама.

Власник туристичке агенције: Ангажовали смо два аутобуса да збрину путнике

Власник нишке туристичке агенције "Ski & Sun travel" Бојан Милосављевић рекао је за РТС да је теже повређених од 10 до 15 путника, док већина има лакше повреде, али да има и оних који нису повређени.

Изјава Бојана Милосављевића

"Лакше повређени се упућују у болницу у Поликастру и Килкису, то су места у близини границе. Теже повређених има, колико знам, десетак, петнаест. Кад кажем теже, сад је то све дискутабилно, и преломи су теже повреде. Оно што знамо је да су упућени у болницу у Солуну и Пократио болницу", наводи Милосављевић.

Истиче да су јутрос упутили још један аутобус, и да су ангажовали други у Грчој.

"Нама је сада најбитније тренутно да ми лоцирамо, да знамо где су нам који путници. Упутили смо још један аутобус, чим смо сазнали, у пола шест, упутили смо дабл декер за Грчку, да буде на располагању. И један аутобус смо ангажовали из Грчке, да буде ту. Нама је најбитније да распоредимо путнике где је потребно, да их збринемо", каже Милосављевић.


#   Ниш   саобраћајна незгода   Грчка
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима