Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сумњива гардероба за пијацу ''Аризона'' задржана на Градини

rssBookmark and Share

Градина 06.04.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у ноћи између 4. и 5. априла 2018. године, на граничном прелазу Градина, спречили да у земљу уђе 850 килограма гардеробе за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.

Сумњива гардероба за пијацу ''Аризона'' задржана на Градини

Прекршај је откривен у камиону скопских регистарских ознака којим је превожен товар текстилне робе и галантерије из Турске ка Босни и Херцеговини.

Из документације коју је приложио је 51-годишњи возач, иначе македонски држављанин, види се да је роба била намењена фирми из БиХ која послује у оквиру познате пијаце ''Аризона''.

У камиону се налазилo више од 22 тоне гардеробе и галантерије, али су цариници прегледом товара изразили сумњу у аутентичност око 2400 артикала чија укупна тежина износи око 850 килограма.

Међу одевним предметима и галантеријом у чију се оригиналност сумња најбројнији су дечји комплети дресова „Партизана“, „Црвене звезде“ и „Барселоне“,  дечји шортсеви „спајдермен“ и „мики маус“, као и беби сетови („армани“, „барбери“, „версаће.) и др.

У товару се нашло и неколико стотина тренерки „најк“ и „адидас“ и мајица „левис“, „томи хилфигер“, „армани“, преко 350 мушких и женских торби марки „луј витон“, „гучи“, „шанел“, „живанши“ и других, као и око 300 „луј витон“ и „гучи“ новчаника.

Цео товар био је намењен продаји на познатој пијаци „Аризона“ код Брчког, за коју се сматра да је један од највећих тржних центара тог типа на простору бивше Југославије о чему говори и податак да је свакодневно посети и по неколико хиљада људи.

Смештена је на путу који повезује градове Орашје и Тузлу, а током времена постала је место где у куповину долазе посетиоци из целог региона.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   гардероба   БИХ   Брчко
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима