Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверцери цигарета осуђени на кућни затвор, само вођа иде на робију

rssBookmark and Share

Пирот 18.09.2014. Танјуг

Група од 18 кријумчара цигарета осуђена је првостепено пред Вишим судом у Пироту на укупно176 месеци кућног притвора, док је организатору шверца Пироћанцу М. Т. (37) изречена затворска казна од годину и осам месеци због кривичног дела злочиначко удруживање.

Шверцери цигарета осуђени на кућни затвор, само вођа иде на робију

Ова група шверцовала је цигарете преко граничног прелаза Градина током 2006. и 2007. дужина процеса од истраге до пресуде објашњава се великим бројем оптужених и сведока који су морали да буду саслушавани

Како се наводи у првостепеној пресуди Вишег суда у Пироту, куцаној на петнаестак страна, због продуженог кривичног дела кријумчарење и помагање на по годину дана кућног притвора осуђени су Пироћанци Д. Ћ, П. Ћ, Б. Р, М. А, М. М, Н. Т, Б. С, Г. М. и А. Н. На десет месеци кућног притвора осуђени су Пироћанци Н. Д, З. И, М. Ж, И. О, Д. Ж, Н. Р, Д. Ј. као и С. С. из Жиче.

Оптужби је ослобођен Н. М. из Пирота.

Ова група је, како се наводи у пресуди, цигарете преко Градине кријучарила у аутомобилима са специјално направљеним бункерима. Бункере на аутомобилима, који су им одузети, правио је С. С. из Жиче.

Издржавање казне у кућним условима, каква се по први пут изриче у Пироту, пратиће Завод за извршење затворских казни, а уколико осуђеници дуже од шест сати напусте просторије у којима бораве, биће упућени на издржавање праве затворске казне.


#   Пирот   цигарете   Градина   шверц
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима