Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверцовали албанске народне ношње у Немачку

rssBookmark and Share

Куршумлија 18.10.2015. Јужна Србија Инфо

Цариници су на царинском пункту Мердаре спречили покушај кријумчарења великог броја комплетних народних ношњи, као и мноштва њихових појединачних делова.
Укупна вредност откривене робе процењена је на преко 600.000 динара.

Шверцовали албанске народне ношње у Немачку

Непријављене ношње пронађене су у пртљажном простору аутобуса хрватских регистарских ознака, који саобраћа на релацији Приштина - Дортмунд.

Оба возача и путници аутобуса су цариницима рекли да немају ништа да пријаве за царинску контролу и да са собом носе само лични пртљаг.

Током детаљног прегледа, међу пртљагом било је и „ничијих“ ствари, јер су у торбама за које се нико није јавио као власник пронађене 24 комплетне народне ношње (сукња, појас и огртач без рукава), 70 кошуља, 50 сукања, 22 шалвара, више димија, јелека, болера, кецеља, марама, велова и других делова народне ношње.

Против 31-годишњег возача албанске националности покренут је прекршајни поступак, а непријављена роба је привремено задржана. 


#   Куршумлија   Немачка   Мердаре   Приштина   царина   кријумчарење   Управа царина   Гранични прелаз   Албанија   Албанац   народне ношње
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима