Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверцовали робу у ''Ласти''

rssBookmark and Share

31.10.2011. Аutor : B.Đokić |

На граничним прелазима Хоргош и Келебија,цариници су у сарадњи са граничном полицијом спречили покушај кријумчарења 840 природних минерала и 149 антиквитетних предмета.

Шверцовали робу у ''Ласти''

Цариници су детаљном контролом аутобуса '' Ласта'' који саобраћа на линији Гетеборг – Београд, пронашли 3 путне торбе скривене испод седишта у којима се налазило 149 антиквитета увијених у кухињске крпе. Међу антиквитетним предметима било је накита, есцајга, новчића, шољица, свећњака и других предмета.

Тек након стручне процене биће потврђено да ли су стари више од 100 година како на некима пише и да ли је у питању сребрнина, позлата и слоноваче како се за сада основано сумња.

Прекршајни поступак је покренут против возача Б.Л. из Београда, док су предмети задржани ради вештачења.

На улазној страни граничног прелаза Келебија, приликом детаљне контроле аутобуса који саобраћа на редовној линији Штутгарт – Београд, у три путне торбе у пртљажнику пронађено је 840 обрађених и необрађених минерала, чија ће вредност бити накнадно утврђена експертском анализом.

Торбе су биле пуне претежно необрађених минерала (Апопхyллите, Целесит, Рубин, Цитрин, Греен Апопхyллите, Апопхyллите Стилбите, Аметхyсте , Цалците).... Међу минералима је пронађена и извесна количина обрађених минерала, у облику огрлица, наруквица и привезака од ћилибара и малахита и фигурица од малахита, горског кристала, лабрадорита и димљеног кварца.

Као власник све три торбе јавио се путник А.Н. српски држављанин, који је као и сви остали рекао да са собом има само лични пртљаг. Против њега је покренут прекршајни поступак, док су минерали привремено задржани.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима