Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тукао га ланцима по леђима: Хорор у дому "Кулина" код Алексинца

rssBookmark and Share

Алексинац 28.05.2015. Телеграф, Јужна Србија Инфо

Радивоје Алексић (66) из Алексинца осуђен је на шест месеци кућног затвора због злостављања и мучења јер је као васпитач Дома за смештај одраслих у Кулини ланцем претукао тада тридесетједногодишњег штићеника ове установе Братислава Цветковића.

Фото илустрација: Телеграф
Фото илустрација: Телеграф

- Син ми је испричао да га је васпитач напао док је спавао, тукао га и претио да никоме не сме да каже шта му се десило - каже отац претученог младића Драгослав Цветковић

Васпитач је бесан упао у собу и ланцем по леђима кренуо да удара Цветковића, који је у том тренутку спавао. Инцидент се догодио у ноћи између 10. и 11. јуна 2012, када је Алексић дежурао.

Тадашњи директор Горан Петковић о нападу је одмах обавестио полицију и васпитачу уручио отказ.

Драгослав Цветковић, отац злостављаног младића, изразио је задовољство што је Алексић осуђен.

– Син ми је испричао да га је васпитач напао док је спавао, тукао га и претио да никоме не сме да каже шта му се десило. Толико га је јако ударао да је Братислав имао маснице по леђима више од месец дана – испричао је младићев отац.

Раде Алексић тврди да је невин и да је жртва освете колега.

– Једино што је тачно јесте да је Цветковић претучен, али ја га нисам ни пипнуо. То је урадио други штићеник, код кога је нађено и неко црево и гајтан, што су докази да је он то урадио. Ја сам му пришао да видим шта је са њим јер је јаукао. Он ми је тада рекао: “Ти Раде…”, што су сви протумачили као да је мене оптужио. Остадох без посла, осудише ме ни кривог ни дужног. Треба да платим силне судске трошкове. Не знам шта да радим, ни да ли да се жалим. Можда ми ни то неће помоћи, а трошкови ће се увећати – рекао је Алексић.


#   Алексинац   насиље   Горан Петковић   без посла   Дом за смештај одраслих лица Кулина   васпитач   штићеник   Драгослав Цветковић   Радивоје Алексић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима