Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У камиону са кућном хемијом породица са четворо деце

rssBookmark and Share

Врање 12.03.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници на готово свим прелазима, нарочито оним који се налазе на тзв. „мигрантској рути“, свакодневно откривају „слепе путнике“, најчешће међу робом у камионским товарима.

У камиону са кућном хемијом породица са четворо деце

Они неретко завршавају и на некој од унутрашњих испостава, што им свакако није била намера, а све чешће ризику тако неусловног транспорта излажу и сасвим малу децу.

Такав случај откривен је и 11. марта 2021. године на испостави Врање, када је у камиону београдских регистарских ознака међу пакетима кућне хемије и бижутерије пронађена цела породица илегалних миграната, са чак четворо деце.

Мигранти су откривени када је по окончању поступка, цариник кренуо, да са камиона скине македонска и грчка царинска обележја, која су била нештећена.

Како се из унутрашњости товарног дела зачула бука, камион је отворен у присуству полиције, када је установљено да у уском непопуњеном простору задњег дела приколице има људи.

Испоставило се да је реч о троје одраслих и четворо деце, који су рекли да су из Авганистана и да су у камион ушли у Грчкој, само што им је намера била да тако стигну до неке од европских земаља, а не до Врања.

Сличан случај откривен је и само неколико сати раније на прелазу Прешево, када је у камиону врањске регистрације пронађено пет тинејџера, такође пореклом из Авганистана.

Вероватно би и они завршили на испостави Врање, да камион није превозио робу која подлеже ветеринарском прегледу на самом граничном прелазу.

Камион је пре отварања прегледан и као и у претходном случају, ни царинска обележја земаља преко чијих територија је прешао, а ни церада нису били оштећени.

Међутим, међу балама коже, утовареним у Грчкој, чије је крајње одредиште била Врањска Бања, пронађени су сакривени мигранти.

Подсећамо да је на испостави Врање и 27. фебруара 2021. године, у унутрашњости једног камиона пронађена група од 10 миграната, међу којима је било и четворо деце.


#   Врање   царина   мигранти
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима