Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U kamionu sa kućnom hemijom porodica sa četvoro dece

rssBookmark and Share

Vranje 12.03.2021. Južna Srbija Info

Carinici na gotovo svim prelazima, naročito onim koji se nalaze na tzv. „migrantskoj ruti“, svakodnevno otkrivaju „slepe putnike“, najčešće među robom u kamionskim tovarima.

U kamionu sa kućnom hemijom porodica sa četvoro dece

Oni neretko završavaju i na nekoj od unutrašnjih ispostava, što im svakako nije bila namera, a sve češće riziku tako neuslovnog transporta izlažu i sasvim malu decu.

Takav slučaj otkriven je i 11. marta 2021. godine na ispostavi Vranje, kada je u kamionu beogradskih registarskih oznaka među paketima kućne hemije i bižuterije pronađena cela porodica ilegalnih migranata, sa čak četvoro dece.

Migranti su otkriveni kada je po okončanju postupka, carinik krenuo, da sa kamiona skine makedonska i grčka carinska obeležja, koja su bila neštećena.

Kako se iz unutrašnjosti tovarnog dela začula buka, kamion je otvoren u prisustvu policije, kada je ustanovljeno da u uskom nepopunjenom prostoru zadnjeg dela prikolice ima ljudi.

Ispostavilo se da je reč o troje odraslih i četvoro dece, koji su rekli da su iz Avganistana i da su u kamion ušli u Grčkoj, samo što im je namera bila da tako stignu do neke od evropskih zemalja, a ne do Vranja.

Sličan slučaj otkriven je i samo nekoliko sati ranije na prelazu Preševo, kada je u kamionu vranjske registracije pronađeno pet tinejdžera, takođe poreklom iz Avganistana.

Verovatno bi i oni završili na ispostavi Vranje, da kamion nije prevozio robu koja podleže veterinarskom pregledu na samom graničnom prelazu.

Kamion je pre otvaranja pregledan i kao i u prethodnom slučaju, ni carinska obeležja zemalja preko čijih teritorija je prešao, a ni cerada nisu bili oštećeni.

Međutim, među balama kože, utovarenim u Grčkoj, čije je krajnje odredište bila Vranjska Banja, pronađeni su sakriveni migranti.

Podsećamo da je na ispostavi Vranje i 27. februara 2021. godine, u unutrašnjosti jednog kamiona pronađena grupa od 10 migranata, među kojima je bilo i četvoro dece.


#   Vranje   carina   migranti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima