Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу месечно две особе покушају самоубиство

rssBookmark and Share

09.10.2011. Т. Стевановић, Правда

На подручју Јабланичког управног округа од почетка ове године, на одељењу неуропсихијатрије лесковачког Болничког центра, регистровано је 18 особа која су себи самоубиством покушале да прекрате живот. Више од половине су тинејџерског узраста.

У Лесковцу месечно две особе покушају самоубиство

ЛЕСКОВАЦ – Током истог периода прошле године регистровано је 11 покушаја самоубистава код особа до 26 година старости оба пола. У тим покушајима предњаче девојке, а најмлаћа међу њима, како незванично сазнајемо, била је једна девојчица од само 10 година старости.

Последњи случај покушаја самоубиства који је узбуркао лесковачку јавност је случај Н. М. (37) из Лесковца, из овдашњег Радничког насеља, који је због краће свађе са девојком одлучио да скочи са 17 спрата лесковачког солитера Ц17 у ужем центру града. Покушај самоубиства спречен је после дужих преговора са полицијом, а, како су нам доцније објаснили у лесковачком Болничком центру, реч је о наркоману, који се са знатно млађом девојком посвађао око дозе наркотика. Иначе, са врха овог солитера од 17 спратова у последњих десетак година било је три покушаја самоубиства, од којих су два завршила смртним исходом.

Тим поводом је начелница одељења неуроспихијатрије лесковачког Болничког центра, примаријус др Татјана Јовановић, поред осталог, истакла да су „сиротиња и живот без сталног запослења најчешћи окидачи за суицидне очајнике, а суицид међу адолесцентима најчешће је резултат нарушених породичних односа“.

У лесковачком Центру за социјални рад, у служби која прати малолетничку делинквенцију, рекли су нам да суицидних малолетника има више у периферним насељима, у којима доминира радничко становништво, које већином није запослено због пропадања фирми или лоше урађене приватизације у овом граду и околини.

- Честе свађе у породици и тешка социјална ситуација окидач су да човек покуша самоубиство, што није решење постојећег проблема – истичу у овом лесковачком центру.

 


#   самоубиство   Татјана Јовановић   покушај самоубиства   Ана Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима