Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу ухапшене две особе због прања новца - "провукли" више од 20 милиона

rssBookmark and Share

Ниш 03.09.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца.

У Нишу ухапшене две особе због прања новца - "провукли" више од 20 милиона

Полиција је ухапсила Д. С. (1958) одговорно лице ПД „Сигурност“ и В.М. (1982) одговорно лице ПР „Ватрозаштитани“, из Ниша.

Сумња се да је Д.С. у периоду од 2015. до 2019. године извршио пренос новца у износу од 21.676.780 динара тако што је, у  намери да прикрије незаконито порекло новца, ангажовао В.М. од кога је захтевао да оснује предузетничку радњу преко које су сачињавани фиктивни рачуни о наводним извршеним услугама за ПД „Сигурност“.

Д.С. је уплаћивао новац В.М. за наводне услуге његове предузетничке радње, да би тај новац, 20.455.814 динара, В.М. подизао и вратио Д.С.

Он је затим тај новац даље користио, иако је знао да новац потиче од криминалне делатности, односно да предузетничка радња „Ватрозаштитани“ није пружала услуге привредном друштву „Сигурност“.

Осумњичени су спроведени у надлежно тужилаштво.


#   Ниш   корупција   предузетник   ПУ Ниш   прање новца
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима