Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У женској ташни крили 91. 000 евра

rssBookmark and Share

Димитровград 07.11.2014. Југмедиа

Цариници на граничном прелазу “Градина“, на српско-бугарској граници у ноћи између четвртка и петка спречили су покушај илегалног износа 91. 000 евра из Републике Србије.

У женској ташни крили 91. 000 евра

Новац је пронађен током детаљне контроле аутомобила “BMW X5“, којим су из Немачке у Турску путовала три турска држављанина и једна држављанка Бугарске.

На питање које су му цариници поставили на турском језику, двадесетседмогодишњи возач рекао да нема ништа да пријави за контролу, али цариници су ипак одлучили да изврше детаљан преглед возила и путника. Том приликом су у женској ташни која је припадала сапутници из аутомобила, открили 131. 000 евра у апоенима од по 500 евра.

Након откривања прекршаја возач је изјавио да је новац подигнут у банци у Немачкој, као и да се сви путници из аутомобила баве угоститељством.

Према Закону о спречавању прања новца и финансирања тероризма сви путници су у обавези да пријаве пренос сваке суме изнад 10. 000 евра и на улазу и на излазу из земље.

Путници који су овога пута откривени у прекршају нису пријавили новац приликом уласка у Србију, па им је свима враћен дозвољени износ од по 10. 000 евра, док је преостала сума од 91. 000 евра привремено задржана.

 


#   Димитровград   шверц   новац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима