Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уценама и батинама зеленашили! Да ли их препознајете?

rssBookmark and Share

11.02.2015. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Због сумње да су батинама и уценама једном оштећеном изнудили око 20.000 евра за дуг од 6.000 евра, нишка полиција је ухапсила пет особа осумњичених за изнуде и зеленаштво, саопштио је МУП Србије.

Уценама и батинама зеленашили! Да ли их препознајете?

Полиција је ухапсила Т. Г. (36), З. Ђ. (37), П. Г. (23), Б. С. (37) и М. Р. (30), сви из Ниша, због основа сумње да су, у току последњих годину дана, дали оштећеном 6.000 евра на камату, након чега је оштећени, на име месечне камате, сукцесувно исплатио осумњиченима новац у озносу од око 20.000 евра.

Из полиције још наводе да се осумњичени терете да су неколико пута батинама приморавали оштећеног да прода трособан стан у коме је живео са породицом и који је оштећени продао за износ од око 50.000 евра, као и да су га, уз озбиљне претње, приморали да путем административне забране на име пензије мајке и бабе, купи седам телевизора велике материјалне вредности.

Полиција је, приликом претреса станова осумњичених, пронашла и одузела 25.000 шведских круна, 10.000 евра, седам телевизора најновије ''генерације'', зеленашке уговоре као и извесну количину наркотика.

Такође, полиција је одузела и шест луксузних аутомобила, за које се сумња да су их осумњичени користили.

Свим осумњиченима је, по налогу основног јавног тужиоца у Нишу, одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити спроведени надлежном тужилаштву у Нишу.

С обзиром да је у току рада утврђено да постоји већи број оштећених особа, из полиције позивају грађане да уколико особе са фотографија препознају као осумњичене, пријаве случај Полицијској управи у Нишу на телефоне 192 и 018/ 503-127.


#   полиција   хапшење   зеленаштво   ПУ Ниш  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима