Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен: Утајио скоро четири милона динара

rssBookmark and Share

19.04.2016. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Како је саопштила ПУ Ниш, полиција је ухапсила Д. П. старог 52 године из Ниша, због сумње да је извршио кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и пореска утаја.

Ухапшен: Утајио скоро четири милона динара

Осумњиченом Д. П. је одређено полоцијско задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити предат Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Сумња се да је Д. П. као одговорно лице привредног субјекта, у току 2013. године на име пружања услуга сачинио фиктивне уговоре и тако стекао имовинску корист на име привредног субјекта у износу од 3,7 милиона динара, као и да је у јануару 2015. године у катастру непокретности приказао лажни доцумент, наводи се у сапштењу полиције.

Такође се сумња да од априла 2013. до марта 2015. године није приказивао приход привредног субјекта чиме је оштећен буџет Републике Србије за 15,7 милиона динара, додаје се у полицијском саопштењу. Полиција је поднела кривичну пријаву, у редовном поступку, и против Нишлије запосленог у катастру због постојања основа сумње да је извршио кривично дело несавестан рад у служби.


#   полиција   хапшење   злоупотреба службеног положаја   утаја пореза   ПУ Ниш   кривично дело  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима