Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen: Utajio skoro četiri milona dinara

rssBookmark and Share

19.04.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Kako je saopštila PU Niš, policija je uhapsila D. P. starog 52 godine iz Niša, zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.

Uhapšen: Utajio skoro četiri milona dinara

Osumnjičenom D. P. je određeno polocijsko zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predat Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Sumnja se da je D. P. kao odgovorno lice privrednog subjekta, u toku 2013. godine na ime pružanja usluga sačinio fiktivne ugovore i tako stekao imovinsku korist na ime privrednog subjekta u iznosu od 3,7 miliona dinara, kao i da je u januaru 2015. godine u katastru nepokretnosti prikazao lažni document, navodi se u sapštenju policije.

Takođe se sumnja da od aprila 2013. do marta 2015. godine nije prikazivao prihod privrednog subjekta čime je oštećen budžet Republike Srbije za 15,7 miliona dinara, dodaje se u policijskom saopštenju. Policija je podnela krivičnu prijavu, u redovnom postupku, i protiv Nišlije zaposlenog u katastru zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi.


#   policija   hapšenje   zloupotreba službenog položaja   utaja poreza   PU Niš   krivično delo  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima