Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшена радница лесковачког Суда због фиктивне овере и примања мита

rssBookmark and Share

Лесковац 04.04.2019. Јужна Србија Инфо

Сарадњом Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ у Нишу и полицијских службеника Одељења за борбу против корупције, ухапсили су данас три особе из Лесковца, међу којим а и радница Основног суда у Лесковцу, саопштили су из Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Ухапшена радница лесковачког Суда због фиктивне овере и примања мита

Ухапшени су, Г.Ђ. (1964) из Лесковца, референт за пријем и оверу у писарници Основног суда у Лесковцу, због кривичног дела примање мита. С.Д. (1964) из Лесковца, због кривичног дела примање мита у помагању и С.С. (1981), такође из Лесковца, власница агенције за промет некретнина "Адигал", због крив. дела примање мита у помагању.

Постоји основ сумње да је С.С., у договору са  Г.Ђ., сачинила лажно овлашћење и исто предала Г.Ђ. која је печатом Основног суда у Лесковцу оверила предметно овлашћење за заступање, на име осумњиченог С.Д.

Овлашћење је наводно дато од стране А.Ј., који има стално пребивалиште у Италији и који у тренутку овере овлашћења није боравио на територији Србије.

Након тога, осм. С.Д. је наведено овлашћење непосредно употребио у матичној служби општине Црвени Крст, ради прибављања потврде о слободном брачном стању на име А.Ј. за шта је осумњичена Г.Ђ. примила новац у износу од 300 евра, уплатом преко Вестерн униона.

Свим осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова у ком року ће их саслушати заменик Посебног одељења за сузбијање корупције овог тужилаштва.


#   Лесковац   МУП РС   мито   Више јавно тужилаштво   Основни суд   Тужилаштво за борбу против корупције   Г.Ђ.   судска овера
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима