Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшена три полицајца због примања мита

rssBookmark and Share

Врање 14.02.2015. ФоНет

Сектор унутрашње контроле је, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Врању, ухапсио и одредио задржавање до 48 сати полицајце С.М, С.К. и М.И. јер су примили мито

Ухапшена три полицајца због примања мита

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије ухапсили су тројицу полицајаца Регионалног центра граничне полиције према Бугарској, због сумње да су примили мито.

Како је саопштило МУП Србије, Сектор унутрашње контроле је, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Врању, ухапсио и одредио задржавање до 48 сати полицајце С.М, С.К. и М.И.

Полиција сумња да су они, у својству службених лица, захтевали и примили мито, да у оквиру својих службених овлашћења не би извршили службену радњу коју су морали да изврше, наводи МУП.

Пошто су, крајем јануара, пронашли осам држављана Авганистана, који су без путних исправа ушли из Бугарске у Србију, осумњичени полицајци су их привели до просторија станице граничне полиције Сурдулица – Стразимировци и од њих захтевали и узели 530 евра и мобилни телефон, наведено је у саопштењу.

Постоје основи сумње да су мито узели како не би предузели службене радње у складу са Законом о заштити државне границе, већ су свих осам Авганистанаца службеним возилима одвезли на државни пут за Црну Траву, где су им омогућили да наставе кретање на подручју Србије, без подношења захтева за покретање прекршајног поступка, додаје се у саопштењу.


#   Врање   хапшење   Сурдулица   мито
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима