Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšena tri policajca zbog primanja mita

rssBookmark and Share

Vranje 14.02.2015. FoNet

Sektor unutrašnje kontrole je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, uhapsio i odredio zadržavanje do 48 sati policajce S.M, S.K. i M.I. jer su primili mito

Uhapšena tri policajca zbog primanja mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su trojicu policajaca Regionalnog centra granične policije prema Bugarskoj, zbog sumnje da su primili mito.

Kako je saopštilo MUP Srbije, Sektor unutrašnje kontrole je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, uhapsio i odredio zadržavanje do 48 sati policajce S.M, S.K. i M.I.

Policija sumnja da su oni, u svojstvu službenih lica, zahtevali i primili mito, da u okviru svojih službenih ovlašćenja ne bi izvršili službenu radnju koju su morali da izvrše, navodi MUP.

Pošto su, krajem januara, pronašli osam državljana Avganistana, koji su bez putnih isprava ušli iz Bugarske u Srbiju, osumnjičeni policajci su ih priveli do prostorija stanice granične policije Surdulica – Strazimirovci i od njih zahtevali i uzeli 530 evra i mobilni telefon, navedeno je u saopštenju.

Postoje osnovi sumnje da su mito uzeli kako ne bi preduzeli službene radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti državne granice, već su svih osam Avganistanaca službenim vozilima odvezli na državni put za Crnu Travu, gde su im omogućili da nastave kretanje na području Srbije, bez podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, dodaje se u saopštenju.

Komentara: 0


#   Vranje   hapšenje   Surdulica   mito
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima