Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшено 13 особа осумњичених за корупцију и злоупотребу положаја

rssBookmark and Share

Гаџин Хан 11.11.2019. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су 13 особа због постојања основа сумње да су извршили више коруптивних кривичних дела.

Ухапшено 13 особа осумњичених за корупцију и злоупотребу положаја

Осумњичени М. П. (1978), Н. Д. (1976) одговорно лице фиме „Big Dream“, и С. К. (1971), одговорно лице фирме „San consult“, ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело фалсификовање исправе ухапшени су и В. Ш. (1969), одговорно лице фирме „Југоимпекс“ из Ниша, В. П. (1966), радник фирме „Тера Србија“, док су Ј. Д. (1972), одговорно лице „Aerial video solutions“, М. М. (1979), запослени у истој фирми, ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривична дела фалсификовање исправе и прање новца, а чланови комисије ЈП „Дирекција за изградњу и комуналне послове“ општина Гаџин Хан, Н. М. (1956), Љ. Ц. (1955), Н. Ж. (1960), М. Ђ. (1979), Н. И. (1973) и А. Н. (1973) ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривично дело несавестан рад у служби.

Како се сумња они су прилагођавањем документације и фалсификовањем докумената за набавку специјализоване опреме, исту набављали по вишим ценама у односу на тржишне и тиме оштетили ЈП „Дирекција за изградњу и комуналне послове“ општина Гаџин Хан у износу од 10.642.578 динара у корист фирме „Југоимпекс“ и фирме „Аerial video solutions“.

Кривичном пријавом обухваћене су фирме „Југоимпекс“ и  „Аerial video solutions“.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Коментара: 0


#   Гаџин Хан   злоупотреба службеног положаја   корупција   ПУ Ниш   Гаџин Хан општина   Дирекција за изградњу и комуналне послове   Југоимпекс
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима