Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшено више одговорних лица за намештање тендера, међу њима и запослена у "Нишстан"-у

rssBookmark and Share

Ниш 23.11.2022. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком.

Ухапшено више одговорних лица за намештање тендера, међу њима и запослена у "Нишстан"-у

Полиција је ухапсила А. М. (1975) одговорно лице привредног друштва „Impuls hemija“ ДОО из Новог Сада, Д. М. (1961) одговорно лице  привредног друштва „Технохемија“ АД из Београда, М. П. (1974) одговорно лице привредног друштва „Pamax trgovina“ ДОО Ниш-Пантелеј, М. Ј. (1976) запослену у ЈП Нишстан и М. Ж. (1975) одговорно лице грађевинске радње „Stil design“. 

Како се сумња, А. М. и Д. М. су као понуђачи у поступку јавне набавке хемикалија које се користе у процесу производње воде за пиће, договарали противно одредбама Закона о заштити конкуренције, да привредно друштво „Технохемија“ АД из Београда, поднесе понуду која ће бити по цени скупља од понуде понуђача „Impuls hemija“ ДОО Нови Сад, у чему су им помогли М. П. и М. Ј., и на овај начин утицали на наручиоца да изабере понуде понуђача „Impuls hemija“ ДОО Нови Сад и са њима закључи уговор.

Такође, М. Ј. и М. Ж. су, како се сумња, као понуђачи у поступцима набавки за текуће одржавање и поправку, договарали супротно одредбама Закона о заштити конкуренције, да М. Ж. у име своје грађевинске радње по упутствима М. Ј. поднесе понуде, које ће бити скупље од понуде понуђача ЈП „Нишстан“, чиме су утицали на наручиоце да изаберу понуде понуђача ЈП „Нишстан“ и са њима закључи уговор.

Осумњиченима А. М. и Д. М. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су М. П., М. Ј. и М. Ж,  уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.


#   Ниш   тендер   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима