Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

(ВИДЕО) Снимак провале и пљачке у Нишу

rssBookmark and Share

11.06.2014. Курир

Снимак провале у пословницу у улици Вожда Карађорђа 13 у центру Ниша забележиле су сигурносне камере постављене у просторијама компаније пре него што их је провалник после краће потраге за главним прекидачем успео искључити и поломити

(ВИДЕО) Снимак провале и пљачке у Нишу

Неидентификовани провалник у ноћи између недеље и понедељка око пола један изјутра упао је пословницу Академије Оксфорд која се бави курсевима страних језика и преводилачким услугама тражећи новац поломио сигурносне камере и украо рачунарску опрему направивши штету у висни од око 3.000 евра.

Снимак провале у пословницу у улици Вожда Карађорђа 13 у центру Ниша забележиле су сигурносне камере постављене у просторијама компаније пре него што их је провалник после краће потраге за главним прекидачем успео искључити и поломити. На снимку се види како провалник држи рукав преко прстију да не остану отисци док пали светло, а онда залепи целу шаку на сто док је тражио новац и прекидач како би искључио сигурносне камере.

- Тражио је новац кога у фирми није било. Видео је камере и по канцеларији тражио уређај који снима како би их искључио. Успео је у томе да искључи камере и прекине интернет. После тога провалник је поломио преостале камере, однео пет монитора, два рачунара са легалним софтвером и почупао све каблове, испричао је директор и власник Академије Оксфорд Раде Ракић.

Он додаје да је провалник обијао све просторије, претраживао полице надајући се да ће пронаћи новац кога није било.

Снимак са сигурносних камера провале у Академију Оксфорд појавио се и на Јутјубу.

- Полиција је одмах после пријаве изашла на увиђај узела отиске провалника. Снимак је толико упечатљив да се чак види његове лице па га могу брзо открити. За сада ме нико о било каквом напретку у истрази није обавестио, каже Ракић.

Коментара: 0


#   полиција   пљачка   снимак   провала
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима