Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Возачу шлепера прети затвор због погибије младића

rssBookmark and Share

Лесковац 22.09.2015. Б. Јаначковић, Блиц

Основно јавно тужилаштво подигло је оптужни предлог против возача шлепера Валтера Шонбергера (60) из Аустрије због сумње да је 2. августа на ауто-путу Београд-Ниш изазвао удес у коме је погинуо Недељко Ђукић (21).

Фото Дневне
Фото Дневне

У том удесу, тешко је повређен брат настрадалог Невен Ђукић (19).

Тужилаштво тражи да се аустријском држављанину изрекне казна од најмање две и по године затвора као и забрана управљања возилом „Ц“ категорије у трајању од три месеца.

Шонбергеру се ставља на терет да је камионом марке „Рено“ са приколицом, крећући се из правца Ниша ка Београду, на наплатној рампи „Наис“, пробио заштитну банкину и прешао у коловозну траку намењену за саобраћај возила из супротног смера.

Ту је налетео директно „ауди А6“, којим је управљао Невен Ђукић, а који је управо прошао наплатну рампу. Недељко Ђукић је у аутомобилу био сувозач и задобио је повреде опасне по живот, од којих је 11. августа умро.

Браћа су се из Аустрије, како је наш лист писао, где живе са породицом, упутила на свадбу код рођака у Лесковац када их је ударио шлепер на наплатној рампи код мотела “Наис”.

Б. Јаначковић, Блиц


#   Лесковац   саобраћај   саобраћајна незгода   ауто-пут   Наис   Недељко Ђукић   Невен Ђукић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима