Južna Srbija Info

Vozaču šlepera preti zatvor zbog pogibije mladića

rssBookmark and Share

Niš 22.09.2015. B. Janačković, Blic

Osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv vozača šlepera Valtera Šonbergera (60) iz Austrije zbog sumnje da je 2. avgusta na auto-putu Beograd-Niš izazvao udes u kome je poginuo Nedeljko Đukić (21).

Foto Dnevne
Foto Dnevne

U tom udesu, teško je povređen brat nastradalog Neven Đukić (19).

Tužilaštvo traži da se austrijskom državljaninu izrekne kazna od najmanje dve i po godine zatvora kao i zabrana upravljanja vozilom „C“ kategorije u trajanju od tri meseca.

Šonbergeru se stavlja na teret da je kamionom marke „Reno“ sa prikolicom, krećući se iz pravca Niša ka Beogradu, na naplatnoj rampi „Nais“, probio zaštitnu bankinu i prešao u kolovoznu traku namenjenu za saobraćaj vozila iz suprotnog smera.

Tu je naleteo direktno „audi A6“, kojim je upravljao Neven Đukić, a koji je upravo prošao naplatnu rampu. Nedeljko Đukić je u automobilu bio suvozač i zadobio je povrede opasne po život, od kojih je 11. avgusta umro.

Braća su se iz Austrije, kako je naš list pisao, gde žive sa porodicom, uputila na svadbu kod rođaka u Leskovac kada ih je udario šleper na naplatnoj rampi kod motela “Nais”.

B. Janačković, Blic

Komentara: 0


#   Niš   Leskovac   saobraćaj   saobraćajna nezgoda   auto-put   Nais   Nedeljko Đukić   Neven Đukić
@


 


[ Dodaj komentar ]