Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жандарм убио човека и одмах пуштен, син жртве страхује: Заташкаће цео случај!

rssBookmark and Share

11.10.2015.

Жандарму Стефану Благојевићу (24), који се сумњичи да је „опелом“ усмртио пешака Властимира Станковића (64), није одређено полицијско задржавање, ни притвор.

Комшија Драги Цекић на месту где је страдао Станковић
Комшија Драги Цекић на месту где је страдао Станковић

После саобраћајне незгоде на путу од Малошишта према Нишу 8. октобра, жандарм, који није био на дужности, дао је изјаву истражним органима након чега није задржан јер, по оцени тужилаштва, постоје околности које могу да укажу на то да нема његове кривичне одговорности. То је изазвало жесток револт породице настрадалог.

- Тешко да ће овде бити правде за нас. Бојимо се да ће цео случај да се заташка јер је он припадник жандармерије а отац му је бивши начелник полиције у Прокупљу. Барем да су му одредили задржавање 48 сати. Згазио је човека, а одмах је пуштен кући. Његов отац је звао да изрази саучешће, што је људски, али нас је изиритирало то што је он пуштен да се брани са слободе - каже Дејан Станковић из Држановца, један од тројице синова настрадалог Властимира.

Он каже да не верује у причу возача да није ишао брзо када му се „закључао“ волан, због чега је слетео са пута.

- Ако је, као што каже, возио 50 километара на сат, зашто није могао да се заустави. Отац се кретао земљаним делом поред пута. Када је видео да аутомобил скреће, бацио се у јарак како би га избегао, али га је возило прегазило. Возач је изјавио да га не би ударио да се није бацио у јарак. Па шта је требало да уради, да се баци на коловоз - пита се Драган.

Повређеном Станковићу покушао је да помогне комшија Драги Цекић, али је несрећни човек издахнуо поред пута.

Кривична пријава

Против Благојевића је поднета кривична пријава, али ће се бранити са слободе.

- Возач се бранио да му је блокирао волан, због чега је скренуо и да је пешаку сигнализирао да се помери, али се он оклизнуо и пао. Возило је послато на технички преглед и возач не може да утиче на истрагу па није нађено да има основа да буде у притвору - кажу у тужилаштву.

Блиц, Б. Јаначковић


#   саобраћајна незгода   жандармерија   кривична пријава   пешак   Дејан Станковић   Властимир Станковић   Стефан Благојевић     технички преглед
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима