Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Žandarm ubio čoveka i odmah pušten, sin žrtve strahuje: Zataškaće ceo slučaj!

rssBookmark and Share

11.10.2015.

Žandarmu Stefanu Blagojeviću (24), koji se sumnjiči da je „opelom“ usmrtio pešaka Vlastimira Stankovića (64), nije određeno policijsko zadržavanje, ni pritvor.

Komšija Dragi Cekić na mestu gde je stradao Stanković
Komšija Dragi Cekić na mestu gde je stradao Stanković

Posle saobraćajne nezgode na putu od Malošišta prema Nišu 8. oktobra, žandarm, koji nije bio na dužnosti, dao je izjavu istražnim organima nakon čega nije zadržan jer, po oceni tužilaštva, postoje okolnosti koje mogu da ukažu na to da nema njegove krivične odgovornosti. To je izazvalo žestok revolt porodice nastradalog.

- Teško da će ovde biti pravde za nas. Bojimo se da će ceo slučaj da se zataška jer je on pripadnik žandarmerije a otac mu je bivši načelnik policije u Prokuplju. Barem da su mu odredili zadržavanje 48 sati. Zgazio je čoveka, a odmah je pušten kući. Njegov otac je zvao da izrazi saučešće, što je ljudski, ali nas je iziritiralo to što je on pušten da se brani sa slobode - kaže Dejan Stanković iz Držanovca, jedan od trojice sinova nastradalog Vlastimira.

On kaže da ne veruje u priču vozača da nije išao brzo kada mu se „zaključao“ volan, zbog čega je sleteo sa puta.

- Ako je, kao što kaže, vozio 50 kilometara na sat, zašto nije mogao da se zaustavi. Otac se kretao zemljanim delom pored puta. Kada je video da automobil skreće, bacio se u jarak kako bi ga izbegao, ali ga je vozilo pregazilo. Vozač je izjavio da ga ne bi udario da se nije bacio u jarak. Pa šta je trebalo da uradi, da se baci na kolovoz - pita se Dragan.

Povređenom Stankoviću pokušao je da pomogne komšija Dragi Cekić, ali je nesrećni čovek izdahnuo pored puta.

Krivična prijava

Protiv Blagojevića je podneta krivična prijava, ali će se braniti sa slobode.

- Vozač se branio da mu je blokirao volan, zbog čega je skrenuo i da je pešaku signalizirao da se pomeri, ali se on okliznuo i pao. Vozilo je poslato na tehnički pregled i vozač ne može da utiče na istragu pa nije nađeno da ima osnova da bude u pritvoru - kažu u tužilaštvu.

Blic, B. Janačković


#   saobraćajna nezgoda   žandarmerija   krivična prijava   pešak   Dejan Stanković   Vlastimir Stanković   Stefan Blagojević     tehnički pregled
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima