Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењен сат вредан 115.000 евра

rssBookmark and Share

Прешево 10.02.2022. Јужна Србија Инфо

Заједничким радом царине и полиције на граничном прелазу Прешево, 9. фебруара 2022. спречен је покушај кријумчарења луксузног сата ''патек филип '' чија је вредност процењена на 115.000 евра, због чега је задржан и порше у коме је путник пристигао на прелаз. Овим се укупна вредност откривеног прекршаја попела на готово 30 милиона динара.

Заплењен сат вредан 115.000 евра

Овај несвакидашњи покушај кријумчарења откривен је када је у преподневним часовима на излаз граничног прелаза Прешево пристигао ''порше'' немачких регистарских ознака којим је управљао македонски  држављанин.

Он је путовао у друштву једног сапутника и обојица су на питање да ли имају нешто да пријаве за царинску контролу, одговорили одрично. Међутим, детаљан преглед за који су издвојени, демантовао је њихове тврдње.

Наиме, и на левој и на десној руци возача пронађена су два ручна скупоцена сата, ''Patek Philippe - Nautilus Herren 5980/1R'' и ''Rolex GMT Master II 40mm'' за које путник није поседовао никакву пратећу документацију, иако је реч о роби велике вредности.

Како је пропустио да робу пријави на уласку у Републику Србију, ручни сат марке ''патек филип'' чија је вредност процењена на износ од 115.000 евра привремено је задржан, а како вредност робе прелази једну трећину вредности превозног средства које се користило за превоз робе, привремено је одузет и аутомобил ''Porsche 911 Carrera 4S''.

Након судског поступка који се водио по убрзаној процедури пошто се ради о страном држављанину, прекршајни суд у Прешеву је донео првостепену пресуду којом је изречена новчана казна од 150.000 динара и заштитна мера одузимања робе (ручног сата ''патек филип'' и превозног средства ''порше 911 карера'').

Уколико ни после жалбеног поступка, одлука суда не буде преиначена, и сат и аутомобил заплењени у прекршају биће изложени јавној продаји у Царинарници Ниш.


#   Прешево   царина   Гранични прелаз   сатови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима