Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjen sat vredan 115.000 evra

rssBookmark and Share

Preševo 10.02.2022. Južna Srbija Info

Zajedničkim radom carine i policije na graničnom prelazu Preševo, 9. februara 2022. sprečen je pokušaj krijumčarenja luksuznog sata ''patek filip '' čija je vrednost procenjena na 115.000 evra, zbog čega je zadržan i porše u kome je putnik pristigao na prelaz. Ovim se ukupna vrednost otkrivenog prekršaja popela na gotovo 30 miliona dinara.

Zaplenjen sat vredan 115.000 evra

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je u prepodnevnim časovima na izlaz graničnog prelaza Preševo pristigao ''porše'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao makedonski  državljanin.

On je putovao u društvu jednog saputnika i obojica su na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili odrično. Međutim, detaljan pregled za koji su izdvojeni, demantovao je njihove tvrdnje.

Naime, i na levoj i na desnoj ruci vozača pronađena su dva ručna skupocena sata, ''Patek Philippe - Nautilus Herren 5980/1R'' i ''Rolex GMT Master II 40mm'' za koje putnik nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju, iako je reč o robi velike vrednosti.

Kako je propustio da robu prijavi na ulasku u Republiku Srbiju, ručni sat marke ''patek filip'' čija je vrednost procenjena na iznos od 115.000 evra privremeno je zadržan, a kako vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz robe, privremeno je oduzet i automobil ''Porsche 911 Carrera 4S''.

Nakon sudskog postupka koji se vodio po ubrzanoj proceduri pošto se radi o stranom državljaninu, prekršajni sud u Preševu je doneo prvostepenu presudu kojom je izrečena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera oduzimanja robe (ručnog sata ''patek filip'' i prevoznog sredstva ''porše 911 karera'').

Ukoliko ni posle žalbenog postupka, odluka suda ne bude preinačena, i sat i automobil zaplenjeni u prekršaju biće izloženi javnoj prodaji u Carinarnici Niš.

Komentara: 0


#   Preševo   carina   Granični prelaz   satovi
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima