Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењено седам тона еспресо кафе на прелазу Мердаре

rssBookmark and Share

Мердаре 22.10.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су 19. октобра 2018. године на контролном пункту Мердаре спречили кријумчарење готово седам тона еспресо кафе, чија је вредност скоро 58.000 евра.

Заплењено седам тона еспресо кафе на прелазу Мердаре

Царински прекршај је откривен када је за контролу пристигао камион бугарских регистарских ознака, који је био у транзиту ка Урошевцу на КиМ, превозећи апарате за кафу из Наваре у Италији.

Посумњавши да се поред пријављених апарата за кафу у камиону налази и непријављена роба, цариници су се одлучили за детаљан преглед.

Том приликом је поред робе пријављене по транзитном документу у камиону откривено и 6,7 тона непријављене еспресо кафе „лаваца“.

По откривању прекршаја возач, 52-годишњи држављанин Бугарске, показао је још један документ-профактуру за непријављену кафу, која није била део транзитне документације сачињене приликом уласка у Републку Србију, коју је претходно предао цариницима.

Против њега је покренут прекршајни поступак, а суд је у хитном поступку донео решење о одузимању непријављене еспресо кафе, али и камиона, чиме укупна вредност прекршаја премашује 100.000 евра.

Коментара: 0


#   кафа   Мердаре   царина   кријумчарење   Гранични прелаз
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима