Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplenjeno sedam tona espreso kafe na prelazu Merdare

rssBookmark and Share

Merdare 22.10.2018. Južna Srbija Info

Carinici su 19. oktobra 2018. godine na kontrolnom punktu Merdare sprečili krijumčarenje gotovo sedam tona espreso kafe, čija je vrednost skoro 58.000 evra.

Zaplenjeno sedam tona espreso kafe na prelazu Merdare

Carinski prekršaj je otkriven kada je za kontrolu pristigao kamion bugarskih registarskih oznaka, koji je bio u tranzitu ka Uroševcu na KiM, prevozeći aparate za kafu iz Navare u Italiji.

Posumnjavši da se pored prijavljenih aparata za kafu u kamionu nalazi i neprijavljena roba, carinici su se odlučili za detaljan pregled.

Tom prilikom je pored robe prijavljene po tranzitnom dokumentu u kamionu otkriveno i 6,7 tona neprijavljene espreso kafe „lavaca“.

Po otkrivanju prekršaja vozač, 52-godišnji državljanin Bugarske, pokazao je još jedan dokument-profakturu za neprijavljenu kafu, koja nije bila deo tranzitne dokumentacije sačinjene prilikom ulaska u Republku Srbiju, koju je prethodno predao carinicima.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljene espreso kafe, ali i kamiona, čime ukupna vrednost prekršaja premašuje 100.000 evra.

Komentara: 0


#   kafa   Merdare   carina   krijumčarenje   Granični prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima