Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Francuskinja albanskog porekla švercovala zlato i cigarete

rssBookmark and Share

Merdare 21.03.2019. Južna Srbija Info

Carinici su 19. marta 2019. godine, na ulaznoj strani administrativnog punkta Merdare, zaplenili 4.800 cigareta i zlatan nakit ukupne vrednosti veće od pola miliona dinara.

Francuskinja albanskog porekla švercovala zlato i cigarete

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao „pežo 307“ francuskih registarskih oznaka kojim su sa KiM ka Francuskoj putovali majka, sin, njegova buduća supruga i još jedan putnik.

Pregled automobila na administrativnom punktu pokazao je da su putne torbe koje su bile smeštene u gepeku pune neprijavljene robe.

Reč je, naime, o 20 komada zlatnog nakita - burmi i drugom prstenju, narukvicama, lančićima, minđušama i tri dukata, kao i o 24 boksa cigareta „vinston“ i „pal mal“.

Cigarete, kamuflirane garderobom, pronađene su u prtljagu buduće svekrve, 52-godišnje državljanke Francuske poreklom iz Preševa, dok je nakit bio spakovan u njenoj torbici.

Putnica je carinicima rekla da je pronađene cigarete ponela za lične potrebe, dok je neprijavljeni nakit, čija vrednost iznosi gotovo 4.000 evra, svadbeni dar.

Podsećamo putnike da je kao deo ličnog prtljaga dozvoljeno nositi 1 boks cigareta, a da se ličnim nakitom smatra samo onaj koji putnici nose na sebi i to u količini i vrsti koja ne sugeriše da je namenjen preprodaji.

Ukoliko sa sobom nose vredniju robu, putnici su u obavezi da je prijave, pa ukoliko je reč o onima koji samo prolaze kroz Srbiju do krajnjeg odredišta za nju neće plaćati dažbine, već će popuniti Obrazac o privremenom uvozu, nakon čega - bez plaćanja dažbina i nepotrebnih kazni mogu da nastave svoje putovanje.

Komentara: 0


#   cigarete   Merdare   carina   krijumčarenje   zlato   Granični prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima