Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pampers pelene pune zlata vrednog više od dva miliona, oduzet nakit i automobil

rssBookmark and Share

Preševo 09.08.2022. Južna Srbija Info

Carinici su 8. avgusta 2022. godine, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara.

Pampers pelene pune zlata vrednog više od dva miliona, oduzet nakit i automobil

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil ''volkswagen passat'' švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima ''Franc Jozef'', kao i lančića i prstenja.

Kako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara


#   Preševo   carina   krijumčarenje   zlato   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima