Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Štitnik za sunce i servisna knjižica puni deviza

rssBookmark and Share

Merdare 11.07.2019. Južna Srbija Info

Neprijavljene devize, koje carinici pronalaze gotovo svakodnevno, otkrivene su i 9. jula 2019. godine, na ulaznoj strani kontrolnog punkta Merdare.

Štitnik za sunce i servisna knjižica puni deviza

Prekršaj je otkriven kada je u popodnevnim časovima na red za kontrolu stigao „porše kajen“ nemačkih registarskih oznaka kojim su iz Nemačke, u kojoj vozač ima prebivalište, ka južnoj srpskoj pokrajini putovala dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti.

U razgovoru sa carinskim službenicima oba putnika su rekla da nemaju ništa da prijave i da 37-godišnji vozač sa sobom nosi nešto više od dozvoljenih 10.000 evra, a 38-godišnji suvozač manje od te sume, te da zajedno imaju tačno 20.000 evra.

Posumnjavši u njihove reči, carinici su odlučili da ipak pregledaju automobil, putnike i prtljag i imali su pravo, jer su tom prilikom pronašli više novca nego što je prijavljeno.

Najpre je u suvozačevom džepu otkriveno gotovo 7.000 evra, a u torbici za servisnu knjižicu još 9.000, za koje je suvozač takođe rekao da pripadaju njemu.

I vozačev džep bio je pun deviza, pa je tako u njemu pronađeno skoro 9.000 evra, a u štitiniku za sunce ispred vozačevog sedišta još 9.500.

S obzirom na to da putnici nisu imali nikakvu potvrdu o unosu stranog novca, svakome od njih vraćen je dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je 13.850 evra zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Komentara: 0


#   Merdare   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   devize   administrativna linija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima