Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Збринути младунци папагаја након покушаја кријумчараења на Градини

rssBookmark and Share

Градина 13.04.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су 12. априла 2022. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења 37 тек излеглих младунаца папагаја, међу којима два птића припадају заштићеној врсти ''Pyrrhura molinae''.

Portal pexels
Portal pexels

Прекршај је откривен када је на излазу из земље за детаљан преглед издвојен ''голф'' бугарске регистрације, којим је ка својој земљи сам путовао 37-годишњи мушкарац.

Он је приликом сусрета са цариницима рекао да нема ништа да пријави, а онда је већ отварањем пртљажника било јасно да је то далеко од истине.

У гепеку су пронађене три велике кутије са укупно 37 тек излеглих папагаја, за које возач није имао апсолутно никакву пропратну документацију.

Већина откривених птица припада врсти ''Psittacula krameri'' – плавих и белих нимфи ''Мали Александар'', док се две јединке зелобразног папагаја ''Pyrrhura molinae'' налазе на ЦИТЕС листи заштићених врста.

Птићи су у сарадњи са инспекторима Управе за ветерину збринути у зоолошком врту Јагодина, док је путник који их је кријумчарио предат у даљу надлежност полицији.


#   Градина   царина   кријумчарење   егзотичне птице   папагај
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима